I aften står den på chili con carne efter opskrift af foodfanatic.dk – dog med lidt rettelser 🙂
Retten består af (til os to + lidt rester :D) :
- Lidt olie
- 2 små løg, hakket
- 2 fed hvidløg, hakket (jeg har brugt fed, der har lagt i chili-lage)
- 1 peberfrugt, hakket
- Et par gulerødder, hakket (kan udelades)
- 1-2 spsk. tomatpure
- 375g hakket oksekød
- 1 dåse kidneybønner i tomatsovs (evt. i chili)
- Ca. 1 spsk. paprika
- 1-2 spsk. chilipulver
- Et stænk tabasco (skal bare prøves *tøvende smiley*)
- Salt og peber
- Ris som tilbehør (kan også serveres med brød)
Fremgangsmetode:
Varm olien i en stor gryde og svits løgene i et par minutter. Tilsæt hvidløg og hakket peberfrugt (+ evt. gulerødder) og svits i yderligere et par minutter, inden kødet tilsættes. Når kødet er tilsat brunes dette grundigt inden resten af ingredienserne tilsættes. Lad retten simre i mindst en halv time (jeg lader den gerne simre i 1½ time, så er den super god!). Smag til og server med ris (og/eller brød). Denne skulle ifølge kilden også være god at servere ovenpå lunede nachos og så med ost, men dette har vi endnu tilgode at få prøvet 🙂 .. Bon appetit!